Wie ben ik?

Native speaker

Ik ben in Spanje geboren, en woonde daar tot mijn tiende levensjaar. 
In de afgelopen decennia heb ik met veel plezier veel mensen kunnen helpen met het leren van de Spaanse taal. Ik heb een eigen lesmethode ontwikkeld van uit het concept dat ‘iedereen goed is’ maar met een beetje hulp van mij, beter kan worden.
Door mijn verpleegkundige achtergrond kan ik me makkelijk in de cursist verplaatsen.

Hoe werkt het concept Beter worden met Victor?

Door bewust gebruik te maken van de, bij iedereen aanwezige, meervoudige intelligentie; door op een natuurlijke manier gebruik te maken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe onze hersenen werken. Zo is het vooral belangrijk om zoveel mogelijk connecties te maken in ons brein. Je moet een taal tot leven brengen. Ik train je oren zodat je klanken leert onderscheiden. Tijdens het spreken rust een taboe op je moedertaal: cursisten mogen tijdens de conversatie alleen het Spaans gebruiken. Denk tijdens het spreken zoveel mogelijk in het Spaans. Daardoor hoef je bij het spreken minder lang na te denken, kun je je beter op het spreken van één taal concentreren en kom je beter over. Het Nederlands ‘fluistert’ je immers woorden in die wel logisch zijn maar die je mogelijk (nog) niet kent in het Spaans. En dat brengt je in verwarring en maakt je onzeker.Maak connecties in je brein:
 Wetenschappelijk is bewezen dat herinneringen zijn opgeslagen als een netwerk tussen meerdere plaatsen in je brein. Hoe meer netwerkverbindingen, hoe beter we in staat zijn iets te onthouden.  
Dat betekent dat rijtjes abstracte woorden stampen, zoals vaak op school gebeurt, niet zoveel zin heeft. Het blijft simpelweg niet hangen. Het is belangrijk dat je een woord op meerdere manieren opslaat: met meerdere zintuigen bijvoorbeeld. Vandaar dat ik dus steeds weer benadruk om in beelden te denken, steeds weer van uit een context. Bijvoorbeeld aan persoonlijke herinneringen, want alles waar een persoonlijke herinnering aan kleeft, is makkelijker te onthouden.