Spaanse les

Spaans leren taal

Privéles of in een groepje van 3 tot 7 personen

Wil je snel en efficiënt Spaans leren, dan is privéles een goede gelegenheid om die aandacht te krijgen waar jij behoefte aan hebt. In eigen tempo, met modern en begrijpelijk lesmateriaal. Breed georiënteerd met alle grammatica of selectief met zelf gekozen onderwerpen. Wil je van af de basis het Spaans leren, veel converseren of gewoon een leuke babbel kunnen maken? Dat kun je allemaal leren en eigen maken. Het thema ‘communicatie’ krijgt bij mij uitdrukkelijk de aandacht waardoor je in staat wordt om goed en zakelijk, maar ook snel en ontspannen, leuke contacten te kunnen leggen.

Conexión, motivación en corazón – Verbinding, motivatie en van uit het hart: sin esto no pasa nada – zonder dit gebeurt er niets. Zo heb ik het altijd gedaan en zo doen de docenten die met mijn lesmethode werken het ook; ieder van uit de eigen passie en professionaliteit. Taalgebruik is communicatie en verbinden: conexión. Het gaat niet alleen om (woorden) vertalen. Er komt veel meer bij kijken: vaardigheden die we allemaal ontwikkeld hebben, bijvoorbeeld mimiek, intonatie, klemtoon, uitstraling. Maar ook persoonlijke charmes, het gebruik van ‘handen en voeten’ en niet te vergeten: lef om te spreken. Motivación. Doordat ik steeds zo nodig aanpassingen doe op basis van mijn ervaringen met cursisten, blijft de methode aansluiten bij de behoefte aan de studenten.

Samen met mij zul je met veel plezier deze methode gebruiken: corazón.

Les in een groep biedt meer interactie: je kan onderling oefenen met spreken en met plezier van elkaar leren. De nieuwste (of juist mooie oudjes) Spaanstalige hits leren begrijpen en mee kunnen zingen.

Zowel tijdens de privéles als in de groep werken we soms met YouTube filmpjes en teksten van bekende Spaanse liedjes. Dit is niet alleen leerzaam maar ook een manier om kennis te maken met de ‘gewone spreektaal’. Maatwerk dus, voor elk wat wils.

In een introductie/kennismakingsgesprek wordt samen bepaald hoe het niveau is, wat de wensen zijn, welk lesmateriaal en welke lestijden wenselijk en mogelijk zijn.

Spaanse les

Snel en efficiënt Spaans leren? dan is privéles een goede gelegenheid om die aandacht te krijgen waar jij behoefte aan hebt.

Vanaf de basis het Spaans leren, veel converseren of gewoon een leuke babbel kunnen maken?

PRIVÉ LES

in Nuth

GROEPSLES

in Nuth

GROEPSLES

in Gemeenschapshuis ‘t Leiehoes Heerlen

 • Op afspraak wanneer het jou uitkomt
 • Op afspraak wanneer het de groep uitkomt
 • Op de woensdagavond, start 2x per jaar, 8 tot 15 personen.   Zie www.tctt.nl
 • Verhinderd?         24 vooraf afbellen, geen kosten
 • Verhinderd? Overleg met de groep, nieuwe datum plannen
 • 1 x verhinderd? Jammer, het is een rooster van 10x 1,5 u.
 • Iets duurder maar jij bepaalt het tempo en frequentie
 • Goedkoper dan privé les
 • Relatief goedkoop, groepstempo is bepalend
 • Starten als beginner of doorstromen naar  Beginner plus/gevorderde?  Ja!
 • Doorstromen naar Beginner plus/gevorderde?  Ja!
 • Doorstromen na de cursus? Zie groepsles in Nuth
Lesmethode: Praktisch Spaans voor beginners en Praktisch Spaans 2 – Grammaticageleide conversatie

Docent en eigenaar Talencentrum Talk & Travel

Van af september 2017 werkte ik als freelance docent bij Talencentrum Talk & Travel. Dit talencentrum organiseert 2 x per jaar cursussen voor beginners. Per 1-1-2023 hebben mijn vrouw Wenda (back-office) en ik, het talencentrum overgenomen. Wij organiseren door heel Nederland op plm. 20 locaties beginnerscursussen. Mijn werklocatie is Heerlen. We gebruiken mijn zelfgeschreven lesboek: Praktisch Spaans.

Mijn manier van lesgeven is erop gericht om de cursist op zijn gemak te stellen en uit te nodigen om te praten over ‘je eigen dingen’. De sfeer is gezellig, de leeftijd van de cursisten varieert van 6 jaar tot 60+. Het lesmateriaal bestaat uit een les klapper waarin 10 hoofdstukken zijn opgenomen.

Interesse? Vul het contact formulier hieronder in of klik hier om naar de contact pagina te gaan.

Liever klassikaal op een van de andere locaties in Nederland? Klik hieronder om naar de contact pagina van Talencentrum Talk & Travel te gaan.

Les in Spanje

Wil je (uiteindelijk of tussendoor) in Spanje studeren? ik ben tussenpersoon voor een aantal scholen in Spanje en kan alles GRATIS voor je regelen.

De plaatsen waar je kan lessen zijn: Conil de la Frontera (Costa de la Luz), Valladolid, Gandia (Valencia), Madrid en Malaga.

Klik hier voor een overzicht van de scholen in Spanje en zoek naar: Studiereizen naar Spanje.